Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντεψαν να παίξουν ξύλο στη Βουλή (βίντεο)

Κόντεψαν να παίξουν ξύλο στη Βουλή (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Βούτσης, Ντόρα Μπακογιάννη, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Ραχήλ Μακρή, ΣΥΡΙΖΑ,

Σχεδόν στα χέρια κόντεψαν να πιαστούν μέσα στη Βουλή με βουλευτές να εκστομίζουν απίστευτες εκφράσεις και ουρλιαχτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος τα αποθεματικά 1.500 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (μεταξύ των οποίων και οι ΟΤΑ).

Όλα ξεκίνησαν όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά την ομιλία του Νίκου Βούτση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν δριμύτατα. Για μισή ώρα η Βουλή θύμιζε ροντέο, ένα απόλυτο χάος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος διαμαρτυρόταν φωνάζοντας για την προηγούμενη τοποθέτηση του Νίκου Βούτση, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

«Ή θα εκπροσωπείτε εδώ πέρα στο 100% τις απαιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις των δανειστών της χώρας προς τη σημερινή κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στον ρόλο σας…θα πείτε για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις τις ‘κόκκινες γραμμές’ που έβαλε ο πρωθυπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Νίκος Βούτσης και συνέχισε εν μέσω χάους«ξέρουμε τις θέσεις σας, ξέρατε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, αποδεχόσασταν πλήρως τα αιτήματα των δανειστών και γι αυτό φτάσαμε εδώ».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητούσε μετ΄επιτάσεως από τον υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει τα όσα είπε, με αποτέλεσμα μέσα στην ένταση βουλευτές από τα κόμματα της συμπολίτευσης να σηκωθούν και να κινηθούν απειλητικά προς το έδρανο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η συζήτηση από αυτό το σημείο στη Βουλή είχε ήδη μετατραπεί σε τσίρκο, με το ΚΚΕ να αποχωρεί διαμαρτυρόμενο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απείλησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποχωρήσει από τη Βουλή, κατηγορώντας τον Νίκο Βούτση ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει σκηνικό ρήξης.

Σε παρέμβαση του ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος είπε: «μα θα μιλήσει η αδελφή σας κ. Μητσοτάκη»….

Το φαινόμενο του ανοικτού μικροφώνου «χτύπησε» τον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο που ακούστηκε να λέει «γα..ω το κέρατό μου».

Η Ραχήλ Μακρή διέκοπτε τον κ. Μητσοτάκη με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «έχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμιά φωτογράφηση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για πρωτοφανές ατόπημα του κ. Βούτση αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του, ζητώντας και αυτή με τη σειρά της να ανακαλέσει τα όσα είπε στην ομιλία του.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πατριωτικής έκφανσης. Είναι καθαρά πολιτική η διαφωνία» σημείωσε ο Νίκος Βούτσης μετά τις κατηγορίες της κας Μπακογιάννη.

Τα πνεύματα ηρέμησαν στη συνέχεια ηρέμησαν με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να απορρίπτουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας, ενώ τελικά η ΝΔ παρέμεινε στην αίθουσα.

Σχετικά άρθρα