Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει για συμφωνία και κόκκινες γραμμές ο Βαρουφάκης

Επιμένει για συμφωνία και κόκκινες γραμμές ο Βαρουφάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λετονία,

Τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος επανέλαβε μετά τη λήξη του Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Ρίγα της Λετονίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι επί τάπητος τέθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Εκφράστηκε από όλους η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και ανησυχία για την καθυστέρηση ενόψει των χρονικών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Διαπιστώθηκε σαφέστατη πρόοδος και σύγκλιση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, επισημάνθηκε η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και συζητήθηκαν οι έως τώρα διαφορές που δεν έχουν γεφυρωθεί» πρόσθεσε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τοποθέτησή του στη Ρίγα σημείωσε ότι οι θεσμοί επιμένουν για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης».

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τις αιτιάσεις των δανειστών για συμφωνία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει, διατυπώνοντας παράλληλα διαφορές αναφορικά με την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, τόνισε ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Σχετικά άρθρα