Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Καμία πρόοδος στο Eurogroup για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Καμία πρόοδος στο Eurogroup για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Grexit, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λετονία, Χανς Γέργκ Σέλινγκ,

Δεν θα υπάρξει αποφασιστική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, σήμερα Παρασκευή, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φθάνοντας στο κτίριο όπου συνεδριάζει το Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει “καμία αναχώρηση από το ευρώ”, μόνο από την Ε.Ε.».

«Η πρόοδος στις τεχνικές διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκής για την επίτευξη συμφωνίας», είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Νοτμπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση, πρόσθεσε ότι «οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστούν και πως η Επιτροπή θεωρεί ότι «ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

Ειδικότερα, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και πως θα πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται για την εφαρμογή των όρων που προβλέπει το πρόγραμμα.

Ακόμη αναφέρθηκε σε «σημαντικές καθυστερήσεις στην πορεία προσαρμογής της οικονομίας».

«Η καθυστέρηση της προσαρμογής στην Ελλάδα είχε επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως είπε, τον τελευταίο καιρό υπήρξε θετική στροφή στην ελληνική οικονομία, αλλά τώρα επικρατεί και πάλι χρηματοοικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα.

Εκτίμησε πάντως ότι αν υπάρξει η πολιτική βούληση για να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις, η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και θα εξέλθει από την κρίση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται για να αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί όσον αφορά ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα.

Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν χαμηλώσει τις προσδοκίες για μια συμφωνία στις τεχνικές συζητήσεις εντός του Απριλίου.

Σχετικά άρθρα