Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Ο Τσίπρας κάνει κακή δουλειά αλλά είναι δεινός πολιτικός!

Bloomberg: Ο Τσίπρας κάνει κακή δουλειά αλλά είναι δεινός πολιτικός!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Αλέξης Τσίπρας,

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να τα κάνει όλα λάθος, αλλά έχει δίκιο τονίζεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο Bloomberg View με τον τίτλο «Η Ευρώπη σε πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα».

«Ο Α. Τσίπρας χαίρει ελάχιστης εκτίμησης. Υπηρετεί άσχημα τη χώρα του. Η αρχική του στάση -όλα ή τίποτα- φάνηκε πως ήθελε εκ προθέσεως να προσβάλει. Αφού λοιπόν έχει ξεκινήσει άσχημα, πώς θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα; Πιέζοντας για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Η Αθήνα νόμιζε ότι διαπραγματευόταν από θέση ισχύος και πως η Ευρώπη δεν θα τολμούσε να προκαλέσει την μπλόφα της. Τώρα φαίνεται πως αυτό το στοίχημα έχει χαθεί.

Οπότε, ναι, σε αυτήν τη διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε όλα λάθος» γραφει το Bloomberg.

Ωστόσο προσθέτει: «Το μόνο που είναι σωστό είναι το βασικό επιχείρημα: η ελληνική οικονομία, που έχει συντριβεί από την οικονομική κρίση της Ευρώπης, δεν μπορεί να ανακάμψει χωρίς ανακούφιση από την αυτοηττούμενη δημοσιονομική λιτότητα που επιβάλλουνι η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η τακτική ανικανότητα του Α. Τσίπρα είναι σαθρή δικαιολογία για την αποτυχία αυτών των θεσμών ως προς αυτό το θέμα, να υπάρξει μία λύση η οποία -παρεμπιπτόντως- είναι και προς το συμφέρον της Ε.Ε.

Η χρεοκοπία κοιτά πλέον την Ελλάδα στα μάτια. Πιθανότατα θα ακολουθήσει έξοδος της χώρας από το ευρώ, ενδεχομένως με τη δημιουργία παράλληλου νομίσματος.

Ο Τσίπρας έχει κάνει πολύ κακή δουλειά. Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη όμως είναι δεινός πολιτικός άνδρας».

Σχετικά άρθρα