Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς σκέφτεται “μέτωπο” με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για να ρίξουν τον Τσίπρα

Ο Σαμαράς σκέφτεται “μέτωπο” με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για να ρίξουν τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

“Ανίερη” συμμαχία μελετάνε οι γερμανόφιλοι για να ανατρέψουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς μελετά τις εισηγήσεις στελεχών για τη συγκρότηση ενός “φιλοευρωπαϊκού”, δηλαδή γερμανικού, μετώπου με Το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ για ροκανίσουν την κυβέρνηση μέχρι να τη ρίξουν.

Βεβαίως, για το απαραίτητο ξεκάρφωμα, στο εν λόγω μέτωπο θα κληθούν να συμμετάσχουν κι άλλοι, ώστε να δοθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για κάτι ευρύτερο και όχι απλώς για μια “συνωμοσία” των γερμανόφιλων κομμάτων.

Πηγές μέσα από τη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνουν ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Το ΠΟΤΑΜΙ βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ τους.

Βεβαίως, την ίδια ώρα το στρατόπεδο των καραμανλικών, που βλέπει θετικά την κυβέρνηση Τσίπρα, έχει τους δικούς του σχεδιασμούς με προτεραιότητα στην ατζέντα την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Το σενάριο που κυκλοφορεί από την καραμανλική πλευρά είναι ότι η χώρα θα χρειαστεί μια ευρύτερη συγκυβέρνηση, την οποία δεν έχει αποκλείσει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας στο παρελθόν. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι θα δεχόταν συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μόνο εάν φύγουν Σαμαράς και Βενιζέλος από τις ηγεσίες των κομμάτων τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι καραμανλικοί…

Σχετικά άρθρα