Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι μετέχουν στη “μυστική” διαπραγματευτική ομάδα για την Ελλάδα

Ποιοι μετέχουν στη “μυστική” διαπραγματευτική ομάδα για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι,

Μυστική διαπραγματευτική ομάδα για την Ελλάδα , στην οποία συμμετέχουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, για να μην υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη στο ελληνικό ζήτημα, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα , στην μυστική διαπραγματευτική ομάδα την οποία και αποκαλεί ”Frankfurt Dinner Group” (ομάδα δείπνου της Φρανκφούρτης), μετέχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και οι πρόεδροι της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

Η ομάδα αυτή που σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει αναλάβει να αποτρέψει ένα «ατύχημα» δημιουργήθηκε, πριν από τέσσερις εβδομάδες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, όπου είχαν την πρώτη τους συνάντηση (δείπνο) ο Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες, στα μέσα Μαρτίου. Και είχε στόχο τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων και των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. Ένα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Από την πρώτη συνάντηση, το Frakkfurt Dinner Group συνεδρίαζε κάθε εβδομάδα τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών. Η ομάδα είχε επαφές και την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα ενεργούσε με πλήρη μυστικότητα, ωστόσο, η επιρροή της ήταν ορατή» γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα.

«Το Frankfurt Dinner Group επεξεργάζεται μία συμβιβαστική εναλλακτική» αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι η ομάδα επεξεργάζεται εναλλακτικές για συμβιβασμό.

Σχετικά άρθρα