Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαψεύδει η Ρωσία την άμεση καταβολή 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για τον αγωγό

Διαψεύδει η Ρωσία την άμεση καταβολή 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για τον αγωγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αλέξης Τσίπρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, Φυσικό Αέριο,

Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι στο πλαίσιο της Ελληνο – ρωσικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου , θα δοθεί άμεσα προκαταβολή στην Ελλάδα ποσό ύψους 5 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, που αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο , όπως ανέφερε ο κ. Πεσκόφ το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε στις συναντήσεις που υπήρξαν στην Ρωσία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Ενέργειας.

«Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς την ζήτησε», είπε ο κ. Πεσκόφ, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Μόσχας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχετικά με τον σχεδιαζόμενο “Ελληνικό αγωγό” κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα είχαν αναφέρει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού ότι “εξασφαλίστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός μεγάλου έργου, πάντοτε εντός των θεσμικών πλαισίων της ΕΕ. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ και η λειτουργία του αγωγού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την 1/1/2019″ και ότι θα επιφέρει κέρδη για το ελληνικό Δημόσιο ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως από τα τέλη διέλευσης και μόνο.

Σχετικά άρθρα