Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σ. Κεδίκογλου για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και ομαδικές απολύσεις

Σ. Κεδίκογλου για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και ομαδικές απολύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Ομαδικές Απολύσεις, Σίμος Κεδίκογλου,

Για το ενδεχόμενο να περικοπούν επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν κλείσει. Δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων μισθών», είπε στον Αnt1 σημειώνοντας επίσης ότι «δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε εκ νέου στα ισχυρά επιχειρήματα που έχει η κυβέρνηση έναντι των απαιτήσεων της τρόικας και τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση που θα κλείσει με το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προανήγγειλε «εξορθολογισμό» σε έξτρα αποδοχές υπαλλήλων του Δημοσίου. Διευκρίνισε πάντως πως δεν πρόκειται για νέα μείωση μισθών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο να κοπούν κάποιες έξτρα παροχές στους μισθούς ορισμένων κατηγοριών και παράλληλα να υπάρξουν επιπλέον αμοιβές ως κίνητρο σε όσους μετά από αξιολόγηση θα κριθεί ότι είναι «άξιοι και αποδοτικοί» στην υπηρεσία τους.

Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν σε νομοσχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ως παράδειγμα αμοιβών προς «εξορθολογισμό» τα οδοιπορικά και τις ημέρες αποζημίωσης για εκτός έδρας απασχόληση.

Τα ποσά αυτά καθορίζονται με νόμο του 1999 και με βάση αυτά λαμβάνουν διαφορετικά ποσά ακόμα και εργαζόμενοι του ιδίου υπουργείου για τις μετακινήσεις και τα εκτός έδρας.

Αφορούν, για παράδειγμα, κατηγορίες όπως:

Υπάλληλοι ΕΛΓΑ, αποζημίωση 47 ευρώ
Υπάλληλοι ΟΠΕΚΕΠΕ, αποζημίωση 94 ευρώ
Μηχανικοί, αποζημίωση 56 ευρώ
Ελεγκτές της ΕΔΕΛ, αποζημίωση 56 ευρώ
Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, αποζημίωση 29 ευρώ

Σχετικά άρθρα