Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα απειρίας

Τσακαλώτος: Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα απειρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΣΥΡΙΖΑ,

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση «εργάζεται πυρετωδώς για το καλό σενάριο» δίνει μέσω του Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι «υπάρχουν ορισμένα προβλήματα», τα οποία θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση χωρίς εμπειρία, αλλά τονίζει πως η κριτική που ασκείται είναι άδικη.

«Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που θα περίμενε κανείς να συμβούν σε μια νέα κυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι ασκείται άδικη κριτική σχετικά με την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών της» δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για το καλό σενάριο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι συμφωνίες να κλείνονται στο παρά πέντε.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί εάν οι δανειστές δεν συνέχιζαν να ζητούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μέτρα που ούτε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μπορούσε να εφαρμόσει. «Δεν νομίζω πως θα το κάνουν» συνεχίζει, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκη.

Σχετικά άρθρα