Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Οικονομικών: Ο Γερμανικός Τύπος υπονομεύει τη διαπραγμάτευση

Υπ. Οικονομικών: Ο Γερμανικός Τύπος υπονομεύει τη διαπραγμάτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Euroworking Group, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργείο Οικονομικών,

Με μια λιτή αλλά καυστική ανακοίνωση , το υπ. Οικονομικών διαψεύδει την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ), που στην Κυριακάτικη έκδοση της μιλούσε περί απογοήτευσης των Ευρωπαίων από τις συνομιλίες τους με την ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα με υπερβολικούς και «κίτρινους» χαρακτηρισμούς.

«Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAZ διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εφημερίδα FAZ αναφέρει ότι «Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως ”σοκαριστική”».

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι στέλεχος της Ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις του πρόσφατου EuroWorking Group, δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου, γεγονός που το χαρακτήρισε ως άρνηση προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη , η FAZ, αναφέρει , ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε νέο εκπρόσωπό , τον Νίκο Θεοχαράκη, που συμπεριφέρθηκε σαν «οδηγός ταξί» και τους είπε ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα. Κάτι που, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν, απαντώντας ότι η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

«Αν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα» είπαν χαρακτηριστικά.

Κατά τη FAZ, οι εκπρόσωποι του EuroWorking Group έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση διορία έως τις 20 Απριλίου, προκειμένου να υποβάλει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει η τελική αξιολόγηση στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Σχετικά άρθρα