Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί είναι δυσαρεστημένος ο Βαρουφάκης με τους δανειστές!

Γιατί είναι δυσαρεστημένος ο Βαρουφάκης με τους δανειστές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

Δυσαρεστημένος από τις λύσεις που προσφέρουν οι δανειστές εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (New Economic Thinking).

O Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

«Οι θεσμοί δημιούργησαν μία ασύμμετρη ένωση και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν αυτό. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να πούμε ότι πήραμε το μάθημά μας οικονομικής ιστορίας και μπορούμε να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα. Μπορώ να απαντήσω αμέσως: Όχι δεν πήραμε το μάθημά μας. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά», σημείωσε.

Εχοντας στο πλάι του τον Ζόσεφ Στίγκλιτς ο υπουργός οικονομικών περιέγραψε την στρατηγική της κυβέρνησης και κατέθεσε τις απόψεις του για την κατάσταση στην Ευρώπη.

Το δομικό πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι τα επιμέρους προβλήματα των χωρών αλλά η ίδια η δομή της ευρωζώνης, υποστήριξε από την πλευρά του ο Ζ. Στίγκλιτς και σημείωσε ότι υπήρξε μεταφορά πόρων από τους αδύναμους προς τις ισχυρότερες χώρες.

Εκτίμησε ότι οι κινήσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης ή των κοινών ομολόγων προχωρούν πολύ αργά. Όπως είπε, με δεδομένα τα χαμηλά επιτόκια είναι μεγάλο λάθος να μην γίνονται υψηλής απόδοσης επενδύσεις, πόσο μάλλον που έχουν προηγηθεί πέντε χρόνια στασιμότητας.

Σχετικά άρθρα