Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Πρότυπά μου Καραμανλής και Παπανδρέου!

Τσίπρας: Πρότυπά μου Καραμανλής και Παπανδρέου!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μόσχα, Ρωσία,

Στις προοπτικές των ελληνορωσικών σχέσεων, τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη και τη σημασία των εορτασμών της 70ής επετείου από την νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass, παραμονή της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση του πρακτορείου για το ποιοι ηγέτες τον ενέπνευσαν και αποτελούν γι’ αυτόν παραδείγματα προς μίμηση.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό τον Ρήγα Φεραίος τονίζοντας ότι ενέπνευσε τους λαούς για την απελευθέρωση των Βαλκανίων «Ηταν ένας πρόδρομος της ελληνικής επανάστασης κι ένας απεσταλμένος του Ελληνικού Διαφωτισμού», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ανέφερε ως εξέχουσες προσωπικότητες που έπαιξαν ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας και σε εξεγέρσεις του λαούς τους Στρατηγό Σαράφη, τον Αρη Βελουχιώτη αλλά και δύο πολιτικούς: Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που, όπως είπε ο πρωθυπουργός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά τη Χούντα, αλλά και στον Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν καταλύτης μεγάλων κοινωνικών αλλαγών.

«Θα ήθελα να μιλήσω και για τους άγνωστους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τις μεγάλες αξίες και τα ιδανικά… Αυτή είναι μια πολύ απτή κληρονομία και ελπίζω να είμαστε άξιοι συνεχιστές τους», κατέληξε ο κ. Τσίπας.

Σχετικά άρθρα