Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θα είστε πολύ καιρό στα έδρανα της αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά

Τσίπρας: Θα είστε πολύ καιρό στα έδρανα της αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εξεταστική Επιτροπή, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Βαριά υπονοούμενα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για εξωθεσμικές παρεμβάσεις το 2011 άφησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

Παράλληλα εξαπέλυσε  προσωπική επίθεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο απέδωσε την «πατρότητα» του διλήμματος «μνημόνιο ή καταστροφή ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο πρέπει να συσταθεί προκειμένου να πάρουν οι πολίτες τις απαντήσεις που δικαιούνται.

«Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι για την χώρα υπάρχουν δυο επιλογές: Μνημόνιο ή καταστροφή. Έκανε όμως και μία αποκάλυψη. Όχι μόνο καρτερικά- παραμονεύεται μια αποτυχία αλλά μας απειλείται πως όταν θα έρθει αυτή η αποτυχία θα φέρει και ανακριτική επιτροπή. Απειλεί ο κ. Σαμαράς μια κυβέρνηση δυο μηνών. Αποκαλυφθήκατε κ. Σαμαρά.

Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και αυτό είναι το πρόβλημά σας κ. Σαμαρα. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα υποτελής και υποταγμένη. Σύντομα όμως θα διαπιστώσετε και εσείς πως είναι μια χώρα κυρίαρχη που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της εταίροι και δανειστές» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μετά από πέντε χρόνια κοινοβουλευτικής σιωπής για τα μεγάλα προβλήματα εκκινούμε σήμερα μια διαδικασία για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το τι έφταιξε και φτάσαμε μέχρι εδώ σήμερα.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί για μία και μόνη εξεταστική για το μνημόνιο. Γιατί όμως ξέχασε αυτή την δέσμευση μόλις έγινε πρωθυπουργός. Για να ανακτήσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στη Δημοκρατία θα πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες και σαφής απαντήσεις».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είμαστε αντίθετοι στις νεοφιλελευθερες ιδεοληψίες που έφερε μαζί του το μνημόνιο. Ο λαός πρέπει να λάβει απαντήσεις για το πώς και το γιατί φτάσαμε εδώ.

Αν πίσω από αυτές τις ιδεοληψίες υπάρχει και κάτι άλλο… Διαλύθηκε η Μεσαία τάξη στη χώρα μας, καταρρακώθηκαν τα εισοδήματα του λαού, κάποιοι όμως πρόλαβαν και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Και αυτό είναι που πρέπει επίσης να εξετασθεί.

Αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 που έγινε το 2010 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ποιος και γιατί πήρε αυτή την απόφαση; Να δοθούν εξηγήσεις για την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να αυξηθεί ο χρόνος για την

Πρέπει ή όχι να απαντηθούν τα ερωτήματα σχετικά με την αλλαγή μνημονιακής φρουράς τον Νοέμβριο του 2011. Πως και γιατί ανατράπηκε ένας πρωθυπουργός (με όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τον κ. Παπανδρέου) για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης δημοκρατίας της χώρας. Ο κ. Σαμαράς κάτι ανάλογο ονειρεύεται και τώρα. Ίσως γι’ αυτό ονειρεύεται να μπει σε μια οικουμενική κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο Κ Τσίπρας ανέφερε: «Συνηθίστε τα έδρανα της αντιπολίτευσης γιατί τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα τελείωσαν μαζί με τον Παλάτι. Αμερόληπτα και αντικειμενικά να εξετάσει η Βουλή τι έγινε με το περίφημο PSI. Αυτό που πέτυχε το PSI ήταν να ξελαφρώσει τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα και να τα φορτώσει στις πλάτες των ασφαλιστικών ταμείων».

Σχετικά άρθρα