Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί για τις γερμανικές οφειλές, το μήνυμα Καμμένου

Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί για τις γερμανικές οφειλές, το μήνυμα Καμμένου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Πάνος Καμμένος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Yπουργείο Εθνικής Άμυνας την Μ. Δευτέρα, ημέρα κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας το 1941.

Στην εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι γερμανικές οφειλές, παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Yπουργείου, και τα μέλη της επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές και του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

Αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών, στην προσπάθεια να παρουσιαστούν αρχεία που βρίσκονταν στο σκοτάδι, για να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις για τις γερμανικές οφειλές, στη βάση των νέων συγκλονιστικών στοιχείων της Βέρμαχτ που ήλθαν στη διάθεση του Yπουργείου, δήλωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος. Τα στοιχεία αυτά, προσέθεσε, υποχρεώνουν όλες τις σχετικές υποθέσεις να ξανανοίξουν. Επανέλαβε δε ότι δεν θα κάνουμε πίσω από τις απαράγραπτες αξιώσεις του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα πλήρωσε δυσανάλογο τίμημα σε σχέση με τον πληθυσμό της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον «πόλεμο ανταγωνιστικών συμφερόντων», με εκτελέσεις πληθυσμών στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και άλλες 87 πόλεις και χωριά από την «καταστροφική μανία των Ναζί».

Η Ελλάδα, συνέχισε ο υπουργός, παρά τις πληγές βγήκε νικήτρια. Οι σύμμαχοι που υποστήριξαν την Ελλάδα να αναπτυχθεί γνώριζαν ότι έχει θυσιάσει τα πάντα, και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται. Μας χρωστάνε πολλά που δεν αποτιμώνται σε ευρώ, προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος απαρίθμησε τα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην ανθρωπότητα για να υπενθυμίσει ότι η αλαζονεία της ισχύος εκτρέφει επικίνδυνα φαινόμενα για τους λαούς και τις κοινωνίες.

Σχετικά άρθρα