Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήγαν να «αθωώσουν» τον Ψωμιάδη με τροπολογία;

Πήγαν να «αθωώσουν» τον Ψωμιάδη με τροπολογία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωεκλογές 2014, Θεσσαλονίκη, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σάββας Αναστασιάδης,

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι λέει ο θυμόσοφος λαός. Κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και με την νέα τροπολογία που ήρθε στη Βουλή από τον άσημο βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σάββα Αναστασιάδη και η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Με λίγα λόγια με την επίμαχη τροπολογία απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές ευθύνες δήμαρχοι και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι έχουν συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου, από τις οποίες προκύπτει… άλλο έργο.

Η τροπολογία που ήρθε στη Βουλή λίγους μήνες πριν τις διπλές κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίστηκε από στελέχη της αντιπολίτευσης φωτογραφική και απαράδεκτη.

Ενδεχομένως σε αυτό να συνετέλεσε το γεγονός ότι η εν λόγω τροπολογία βρίσκει… τέλεια εφαρμογή στην περίπτωση του έκπτωτου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος συμπτωματικά στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει στο συνδυασμό του τον νυν βουλευτή που έφερε την τροπολογία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις 25 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Παράλληλα ωστόσο το όνομά του έχει εμπλακεί σε δύο ποινικές υποθέσεις η διερεύνηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μία αφορά σε προσλήψεις ατόμων για εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, τα οποία όμως ουδέποτε ασχολήθηκαν με το επίμαχο έργο, ενώ η άλλη στο «σπάσιμο» δημοσίων έργων σε πακέτα κάτω των 45.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να δοθούν με απευθείας ανάθεση και όχι μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας που προβλέπεται από το νόμο.

Σχετικά άρθρα