Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση υπογράφει συμφωνία επέκτασης του μνημονίου

ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση υπογράφει συμφωνία επέκτασης του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουτσούμπας, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφει συμφωνία επέκτασης του μνημονίου, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη συνεστίαση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.

“Αυτές τις μέρες ξέρετε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη.

Μια συμφωνία που έχει απ’ όλα τα «μνημονιακά»: Έχει αξιολόγηση, δημοσιονομική πειθαρχία, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα, έχει ισοδύναμα και κοστολογημένα μέτρα.

Έχει δηλαδή όλα αυτά για τα οποία μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια ο λαός με τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Και τα έχει όλα αυτά γιατί είναι συμφωνία επέκτασης της δανειακής σύμβασης, επέκτασης τυπικά και ουσιαστικά του μνημονίου, μια συμφωνία – γέφυρα 4 μηνών.

Που γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε και την αντιπολίτευση , λέγοντας ότι “μπορεί η κυβέρνηση να μην έφερε τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου για έγκριση στη βουλή για να μην συναντηθεί το «ναι σε όλα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με αυτό των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν έχει παράπονο.

Εισέπραξε τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου.

Από τον Σαμαρά, που δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει την εκκίνηση της ανάπτυξης, το Θεοδωράκη, που είπε «είμαστε μαζί σας και δεν φοβάμαι να το πω», μέχρι το ναζιστή χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο, που «αναμένει και ελπίζει η κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεσή της και να καταργήσει το μνημόνιο», όπως είπε.

Σχετικά άρθρα