Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το έχουν “κάψει” στη ΝΔ – Ζητάνε Εξεταστική για τον… Ανδρέα Παπανδρέου

Το έχουν “κάψει” στη ΝΔ – Ζητάνε Εξεταστική για τον… Ανδρέα Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξεταστική Επιτροπή, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Δική της πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία που θα εξετάσει την χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο θα καταθέσει άμεσα η ΝΔ επισημαίνοντας πως η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο.

Όπως γράφει ο Δημήτρης Κοτταρίδης στα Παραπολιτικά, στη συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε πάντως η ΝΔ αν και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή με στελέχη του κόμματος.

Στο Ατυπο Συμβούλιο εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

«Προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα αφού δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο. Συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουν τί θα συμβεί αύριο» τόνιζαν κύκλοι της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως η ΝΔ συμφωνεί γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πως μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν όμως πως «στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέρνουν στη Βουλή με ένα τρόπο διχαστικό».

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ θεωρούν πως η υπόθεση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της όποιας συμφωνίας του Ιουνίου, της κυβέρνησης με τους εταίρους, γιατί δεν πρέπει, όπως λένε, σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, να δημιουργείται κλίμα διχασμού.

Αλλά άμα το πάνε έτσι, εκεί στη Νέα Δημοκρατία, για να μην ξεκινήσει μια Εξεταστική από το 1974; Ή μάλλον καλύτερα από το 1949 και μετά, να δούμε ποιος ευθύνεται για την καταστροφή της Ελλάδας από τον εμφύλιο και ύστερα; Ή, καλύτερη ιδέα, να στήσουμε δίκες δοσιλόγων (του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) και να δούμε πόσοι “απόγονοι” της σημερινής Δεξιάς είχαν μπαμπάδες και παππούδες που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.

Να το πάμε “πακέτο” με τις πολεμικές αποζημιώσεις που ζητάμε από τους Γερμανούς…

Τι λέτε εκεί στη Συγγρού; Πάμε ένα “ψάξιμο” τα τελευταία 100 χρόνια;

Σχετικά άρθρα