Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτής ΝΔ: “Η Χούντα ήταν επανάσταση”

Βουλευτής ΝΔ: “Η Χούντα ήταν επανάσταση”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ACTION24, Βίντεο, Δημήτρης Χριστογιάννης, Επανάσταση, Νέα Δημοκρατία, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Χούντα,

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Δημήτρη Χριστογιάννη στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου για τη περίοδο της δικτατορίας, με τον δεύτερο να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 χθες  ο κ. Χριστογιάννης αναρωτήθηκε: «Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;» για να υποστηρίξει στη συνέχεια με υποβολέα τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος έσπευσε να ολοκληρώσει την συλλογιστική του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας βάζοντας στην συζήτηση την λέξη “επανάσταση”, πως «εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία»

Νωρίτερα σήμερα, με δηλώσεις του, ο κ. Χριστογιάννης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει σε βάρος της Δημοκρατίας», υποστηρίζοντας ότι διαστρέβλωσε την τοποθέτησή του. Ο βουλευτής τόνισε ότι η παράταξη στην οποία έχει την τιμή να ανήκει αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυρρανίας.

“Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις”, ανέφερε ο κ. Χριστογιάννης.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».

Ερωτά, δε, αν «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».

Απαράδεκτη και ανατριχιαστική αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Χριστογιάννη. Με ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα καλεί τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη.»

Σχετικά άρθρα