Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωλοτούμπα Spiegel: Από την «υφέρπουσα χρεοκοπία» στην «ελπίδα για συμφωνία»

Κωλοτούμπα Spiegel: Από την «υφέρπουσα χρεοκοπία» στην «ελπίδα για συμφωνία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Γιάνης Βαρουφάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Τα γυρίζει μέσα σε ώρες το Γερμανικό περιοδικό Spiegel και από εκεί που προπαγάνδιζε μια «υφέρπουσα χρεοκοπία» για την Ελλάδα, τώρα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση με τα μέτρα Βαρουφάκη «έκανε την ελπίδα για συμφωνία να ξαναφανεί».

Προφανώς και το γερμανικό περιοδικό παίζει ένα άτσαλο παιχνίδι, γιατί όταν έγραφε για χρεοκοπία ήταν τα γνωστά τα μέτρα Βαρουφάκη και τίποτε δεν άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες.

Το νέο δημοσίευμα του Spiege, αναφέρει ότι στους κύκλους των Θεσμών επικρατεί αισιοδοξία για συμφωνία με την Αθήνα, καθώς η λίστα μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης είναι «σαφώς βελτιωμένη», κοστολογημένη και συγκεκριμένη και αυτό «έκανε την ελπίδα για συμφωνία να ξαναφανεί».

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέρει ακόμη ότι η εν λόγω λίστα είναι ενθαρρυντική, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να εξηγεί στους εταίρους του πως η Ελλάδα θα κατορθώσει όχι μόνο να επιτύχει ισορροπημένο προϋπολογισμό αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το πως η Ελλάδα θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, σε κάποια άλλα σημεία καθίσταται φανερό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να «σπάσει κάποια ταμπού», όπως για παράδειγμα αυτό της ελεύθερης πρόσβασης – των αρμόδιων δημοσίων οργάνων – στους τραπεζικούς λογαριασμούς φοροφυγάδων, λέει το περιοδικό.

Πολλοί από τους πιστωτές της Ελλάδας εξέφραζαν μέχρι τώρα το γεγονός πως δεν ήταν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της χώρας, εν τούτοις μετά τη λίστα Βαρουφάκη, φέρονται να δηλώνουν πως «τώρα τα πράγματα δείχνουν καλύτερα». Αν και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη φαίνονται μη ρεαλιστικές, τουλάχιστον τώρα ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων υπάρχει και μπορεί να αναγνωρισθεί. «Υπάρχει πρόοδος» λέει στο Der Spiegel εκπρόσωπος των Θεσμών, που πάντως προσθέτει πως «χρειάζεται ακόμα να διανύσουμε πολύ δρόμο».

Σχετικά άρθρα