Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι προτάσεις Βερολίνου σε Τσίπρα για την καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Οι προτάσεις Βερολίνου σε Τσίπρα για την καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βερολίνο, Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Καταθέσεις, ΣΥΡΙΖΑ, Φοροδιαφυγή,

Πάγωμα των καταθέσεων των πλουσίων αποκαλύπτει πως πρότεινε το Βερολίνο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο σοσιαλδημοκράτης αντι-καγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρεται στις προτάσεις που έγιναν προς την ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

«Προτείναμε στον Τσίπρα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων που δεν έχουν πληρώσει φόρους στην πατρίδα τους. Η πρότασή μας ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα», τονίζει.

Το δημοσίευμα της Rheinische Post

Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει για την κατασκευή ενός κράτους ή στην στοχοθετημένη χρήση των επενδύσεων με το πρόγραμμα Γιούνκερ, σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, ο οποίος δηλώνει πως «θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα παιχνίδια που οδηγούν τη νέα κυβέρνηση για εβδομάδες».

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου, επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως η χώρα θα γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη, για χάρη της Ρωσίας.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα