Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπουλο χτύπημα Αναστασιάδη για Grexit

Ύπουλο χτύπημα Αναστασιάδη για Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Σε μία αν μη τι άλλο ύπουλη κίνηση για χάρη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της Μέρκελ και του Σαμαρά προχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για προετοιμασίες της κυπριακής οικονομίας για ενδεχόμενο Grexit.

Ο κ. Αναστασιάδης φρόντισε να ισορροπίσει τη δήλωσή του, υπογραμμίζοντας την εκτίμησή του ότι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ένας ανάλογος κίνδυνος, αλλά επειδή, μια κυπριακή παροιμία λέει του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, θέλω να σας βεβαιώσω ότι έχουν γίνει όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ανακοινώνοντας μία δέσμη μέτρων για τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε «βεβαίως, δεν υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος επιρροής της κυπριακής οικονομίας πλέον, αλλά και για τον ελάχιστο που υπάρχει έχει προγραμματιστεί μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο».

Σε ερώτηση, κατά πόσο η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων παραμονές της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, ο κύπριος πρόεδρος απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Είναι και μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης, διότι θέλουμε να πιστεύουμε, όχι να ελπίζουμε, να πιστεύουμε ότι θα αποφευχθεί η οποιαδήποτε κρίση στην Ελλάδα».

«Θέλουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω κρίση στην Ελλάδα ή επιδείνωση της κρίσης. Και επίσης η άρση δείχνει και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα που απεξαρτητοποιημένο πλέον από τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα μπορεί να προχωρήσει στην παραπέρα ευεργετικά για την οικονομία δράση του. Κάτω από τους ελέγχους, βεβαίως, που σήμερα εφαρμόζονται», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Σχετικά άρθρα