Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Τσίπρας: Στις 25 Μαΐου να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν

Α. Τσίπρας: Στις 25 Μαΐου να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δουβλίνο, Ευρωεκλογές 2014, ΣΥΡΙΖΑ,

Με νέα σφοδρή επίθεση στην τρόικα και στις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τις επιβαλλόμενες από αυτήν πολιτικές, απάντησε από το Δουβλίνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν κάλεσε τους πολίτες της Ευρώπης να καταψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές τις πολιτικές και τα κόμματα που εφαρμόζουν τα μνημόνια, ενώ έθεσε επί τάπητος το δίλημμα αν θα συνεχίζουμε με την τρόικα ή θα τους… στείλουμε από εκεί που ήρθαν.
Διαβάστε τη δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα

“Σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων. Σε όλες αυτές τις χώρες, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις, που εφήρμοσαν αυτή την πολιτική και προσέφεραν τόσο πόνο στους πολίτες τους, την ψεύτικη εικόνα ότι η τρόικα πέτυχε. Την ψεύτικη εικόνα ότι το μνημόνιο της λιτότητας, τα μνημόνια της λιτότητας ήταν η λύση. Οι λαοί, όμως, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία. Έζησαν και ζουν την κοινωνική δυστυχία της λιτότητας. Έχουν μια σημαντική ευκαιρία. Στις ευρωεκλογές να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια.

Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης που στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Αν θα τους γυρίσουμε πίσω. Αν θα διεκδικήσουμε να ζήσουμε χωρίς τις δικές τους συνταγές της αποτυχίας, αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών”.

Σχετικά άρθρα