Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας στέλνει το υπ. Προστασίας του Πολίτη κάτω από το υπ. Δικαιοσύνης

Ο Τσίπρας στέλνει το υπ. Προστασίας του Πολίτη κάτω από το υπ. Δικαιοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το υπ.Προστασίας του Πολίτη καταργείται και το χαρτοφυλάκιο του εντάσσεται στο υπ. Δικαιοσύνης.

Αφορμή για την απόφαση αυτή, αποτέλεσαν οι τελευταίες καταλήψεις κτιρίων από τους αντιεξουσιαστές, με αποκορύφωμα την εισβολή τους, σήμερα Τετάρτη, στην Βουλή,έστω και αν η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει ως κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης, γενικότερα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει και τη συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα και όπως αναφέρουν πληροφορίες έγινε και αναφορά στην ανομοιογένεια των δηλώσεων που υπήρξαν από κυβερνητικά στελέχη και δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν διαφωνίες στους κόπους της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Όπως σχολίαζαν κύκλοι η κυβέρνηση συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο.

Άμεσα θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

Σχετικά άρθρα