Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: Εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα σε 10 ημέρες, λυπάμαι…

Σκουρλέτης: Εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα σε 10 ημέρες, λυπάμαι…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωζώνη, Ευρώπη, Πάνος Σκουρλέτης, Ρωσία,

«Εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, ‘τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα’» αναφέρει σε δήλωσή του στη γερμανική Die Zeit ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα είναι υποχρεωμένη να ανζητήσει και αλλού πηγές χρηματοδότησης.

Τη διαφαινόμενη ελληνορωσική προσέγγιση σχολιάζει η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κακά χαρτιά αλλά γερά νεύρα. Αν αυτό που έχει να προσφέρει δεν αρέσει στην Ευρώπη, τότε θα βρει ΧΡΗΜΑΤΑ αλλού. Στη Μόσχα».

Όπως επισήμανε ο έλληνας υπουργός, «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε». Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο σχέδιο Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Σχολιάζοντας την ελληνική στάση στο θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο αρθρογράφος διερωτάται: «Θέλει ο Τσίπρας να παίξει πραγματικά αυτό το χαρτί; Με τίμημα την εξάρτηση από ένα καθεστώς που δεν διστάζει να προβαίνει σε πολιτικούς εκβιασμούς; Ή μπλοφάρει; Όχι, δεν είναι μπλόφα η καταστροφή της ευρωπαϊκής ενότητας απέναντι στη Ρωσία στο ζήτημα της διένεξης στην Ουκρανία. ‘Οι κυρώσεις δεν ωφελούν κανέναν’, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης», επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει».

Σχετικά άρθρα