Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Δεν είμαι παντρεμένος με την θέση μου αλλά δεν φεύγω

Σαμαράς: Δεν είμαι παντρεμένος με την θέση μου αλλά δεν φεύγω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία,

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να το κουνήσει από την θέση του αρχηγού του κόμματος του παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως «δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου».

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ.Σαμαράς δηλώνει πως : «Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές.»

Αναφερόμενος δε στο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Κώστας Καραμανλής στη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς αναφέρει: «Ενωτικό και σταθεροποιητικό, όπως πάντα», αποφεύγοντας έτσι «επικίνδυνες» τοποθετήσεις.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει πως «Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι “μαθητευόμενοι μάγοι”» και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί την Νέα Δημοκρατία δεδομένη για την νέα συμφωνία της με τους εταίρους.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός , εκπλήσσει με την δήλωση του ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει νέες φορολογικές επιδρομές, προφανώς γιατί πλέον από αυτές που έκανε όταν ήταν πρωθυπουργός δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια .

Πάντως, κάτι τέτοιο δεν το παραδέχεται στη συνέντευξη του και αναφέρει ότι «Εμείς άλλωστε είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους και προγραμματίζαμε πολύ μεγαλύτερες σταδιακές μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα βρισκόταν πια στην ανάρρωση και την “ξανακύλησαν”».

Για την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι δεν ήταν λανθασμένη και δεν βασίστηκε στο φόβο, λέγοντας : «Δεν ήταν η στρατηγική του φόβου. Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων που τώρα επαληθεύονται». Ωστόσο, αναγνωρίζει πάντως επικοινωνιακή υστέρηση: «Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος!».

Σχετικά άρθρα