Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Είμαστε έτοιμοι για ρήξη” με τους δανειστές

Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Είμαστε έτοιμοι για ρήξη” με τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΣΥΡΙΖΑ,

“Είμαστε έτοιμοι για ρήξη” δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέχεια της δήλωσης – μυστήριο, όπως χαρακτηρίστηκε, του Γιάνη Βαρουφάκη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου που έκανε λόγο για ρήξη με τους δανειστές.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο star, υπογράμμισε πως «σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη».

Ανάφερε χαρακτηριστικά πως «τα τεχνικά κλιμάκια αισθάνονταν τα μέτρα του μνημονίου “σαν το μωρό τους”», ενώ ξεκαθάρισε πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πάντα η πληρωμή των μισθών και συντάξεων.

Δεν μπορούμε να πάρουμε υφεσιακά μέτρα, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως με τους εταίρους «υπάρχει μία συμφωνία ότι εδώ τα μέτρα που χρειάζεστε είναι διαρθρωτικά, φορολογικά μέτρα».

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε πως «το μεγάλο ζήτημα στη φορολογία είναι ότι δεν μαζεύουμε τον ΦΠΑ» και υπογράμμισε πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν βοηθά την οικονομία.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε πως θα καταργηθεί και το 2015 οι Ελληνες θα πληρώσουν τον φόρο που θα τον αντικαταστήσει. Εντούτοις, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως ο ΕΝΦΙΑ αυτή τη στιγμή «δεν είναι μέσα στη λίστα μεταρρυθμίσεων που συζητάμε».

Σχετικά άρθρα