Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος νεύρων από το Euroworking Group με το 1,2 δισ. ευρώ

Πόλεμος νεύρων από το Euroworking Group με το 1,2 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EFSF, Euroworking Group, Βρυξέλλες, Ευρώπη, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

Νέα προβλήματα για να εντείνουν τον πόλεμο νεύρων και τη δημοσιονομική ασφυξία φαίνεται πως ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg δεν μας δίνουν το 1,2 δισ. Το EFSF αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει επιστρέψει παραπάνω χρήματα από αυτά τα οποία έπρεπε.

Τι συνέβη στο Euroworking Group

Η ελληνική πλευρά φαίνεται σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα να προσήλθε στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με προτάσεις που δεν φαίνεται να είναι ακόμα πλήρως ολοκληρωμένες, κοστολογημένες και χρονολογημένες.

Tο αίτημα για χρηματοδοτική ανάσα με τουλάχιστον το 1,2 δισ. του ΤΧΣ παραμένει ενεργό, παραπέμπεται ωστόσο στο διοικητικό συμβούλιο του EFSF για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων που προκύπτουν. Πηγές των Βρυξελλών δηλώνουν πως είναι «νομικά αδύνατο» επί του παρόντος.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πάντως το κλίμα στην τηλεδιάσκεψη ήταν καλό, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, μπαίνει στην «καρδιά» των διαπραγματεύσεων, που αφορούν στη λίστα των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων. Μια λίστα που ακόμα συνθέτεται, εξ’ ου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σημερινή σύσκεψη του EWG συζητήθηκαν τα… ανοιχτά ζητήματα μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και χθες, μέχρι αργά, τα «ραντεβού» των τεχνικών κλιμακίων είχαν επίκεντρο την διακρίβωση ακριβώς των λεπτομερειών των μέτρων. Οι δανειστές φέρονται να επιμένουν σε παρεμβάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ασφαλιστικό λόγω του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού τους αντίκτυπού. Εξετάζουν επίσης παρεμβάσεις στην νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, στις ομαδικές απολύσεις και στην απελευθέρωση των τιμών της ενέργειας.

Σχετικά άρθρα