Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Δουβλίνο συνεχίζει την καμπάνια για τη προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Δουβλίνο συνεχίζει την καμπάνια για τη προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωεκλογές 2014, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Δουβλίνο στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο που συνδιοργανώνει στην ιρλανδική πρωτεύουσα το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη».

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή πληθώρας πολιτικών εκπροσώπων, διανοουμένων και εκπρόσωπων κοινωνικών φορέων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Δουβλίνο περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις με βουλευτές, κόμματα της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας.

Εν τω μεταξύ, πανευρωπαϊκά γκάλοπ δείχνουν αύξηση της δύναμης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις επερχόμενες ευρωεκλογές και υπερδιπλασιασμό των εδρών της στη νέα ευρωβουλή.

Σχετικά άρθρα