Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη “νεκρή ζώνη” η Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο

Στη “νεκρή ζώνη” η Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κύπρος, Πρόεδρος της Βουλής,

Τους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στην Κύπρο, επισκέφθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συνομίλησε μαζί τους, χαρακτηρίζοντάς τους «πρέσβεις» της Ελλάδας στην Κύπρο.

Την κα Κωνσταντοπούλου υποδέχθηκαν ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου και ο επιτελάρχης της Εθνικής Φρουράς, υποστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Στην αίθουσα επιχειρήσεων η κα Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα της ΕΛΔΥΚ.

Στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής τελέστηκε τρισάγιο και η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο της ΕΛΔΥΚ, στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της Δύναμης.

Στο βιβλίο επισκεπτών η κα Κωνσταντοπούλου έγραψε: «Η μνήμη και η τιμή σε εκείνους, που έπεσαν για την πατρίδα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, αποτελεί εγγύηση για ένα μέλλον με ειρήνη και ειρηνική συμβίωση με δημοκρατικό πατριωτισμό και ανθρωπιστικά ιδεώδη, μακριά από εθνικισμούς.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την υποδοχή και την ενημέρωση και εύχομαι δύναμη και ευημερία, αλλά και ηθικό ακμαίο σε όλους και όλες του υπηρετούντες και υπηρετούσες».

Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ολοκληρώθηκε με περιδιάβαση στη «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας, στην περιοχή του οδοφράγματος της οδού Λήδρας. Τη συνόδευσε και την ενημέρωσε ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Σχετικά άρθρα