Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Που αποσκοπεί το ταξίδι Δραγασάκη – Κοτζιά στην Κίνα

Που αποσκοπεί το ταξίδι Δραγασάκη – Κοτζιά στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Κίνα, Νίκος Κοτζιάς,

Με στόχο την «ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών» Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιούν τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον υπουργό Εξωτερικών θα ηγούνται ελληνικής αντιπροσωπείας που ταξιδεύει την Τετάρτη στην Κίνα και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

Στην ατζέντα των δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης βρίσκονται μεταξύ άλλων και η επένδυση της κινεζικής COSCO στον ΟΛΠ, για την οποία το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο έχει εκφράσει ενστάσεις για ζητήματα εργασιακής φύσεως.

Από την πλευρά της η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει την επιτάχυνση των συμφωνηθέντων με εταιρίες κινεζικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τον τρόπο υλοποίησης της αποκρατικοποίησης με παραχώρηση μετοχικού πακέτου του ΟΛΠ.

Επαφές θα έχουν οι κκ Δραγασάκης και Κοτζιάς και για την προώθηση των εξαγωγών στην Κίνα, καθώς η χώρα αποτελεί μία τεράστια δυνητική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα.

Επιπλέον, αναμένεται να αναζητηθούν τρόποι να προωθηθεί το δεδομένο ενδιαφέρον της για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως στον τομέα των υποδομών, εξαιτίας της κομβικής θέσης της Ελλάδας στο δρόμο των κινεζικών εξαγωγών προς την Ευρώπη.

Πηγή: Στο Πεκίνο Δραγασάκης και Κοτζιάς -Οι όροι των αποκρατικοποιήσεων στην ατζέντα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/197871/sto-pekino-dragasakis-kai-kotzias-oi-oroi-ton-apokratikopoiiseon-stin-atzenta#ixzz3VJJ2HnCL

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε:

– Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi

– Την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί με τον Κινέζο αναπληρωτή πρωθυπουργό Ma Kai.

Την ίδια ημέρα, τέλος, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης του έτους «Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας 2015».

Σχετικά άρθρα