Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης κάλεσε την Άνγκελα στην Αθήνα

Ο Αλέξης κάλεσε την Άνγκελα στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Γερμανία,

Να επισκεφθεί την Ελλάδα προσκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας την Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική καθώς –όπως επισημαίνουν- δρομολογείται άμεσα ένα πολιτικό πλαίσιο συζητήσεων που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ διήρκεσε λίγα λεπτά, ωστόσο στη συνέχεια και για περίπου μία ώρα συζήτησαν με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αμέσως μετά άρχισε το δείπνο, το οποίο διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Στη διάρκεια των συνομιλιών τέθηκαν όλα τα θέματα από ελληνικής πλευράς, όπως και το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων, για τα οποία η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη γερμανική θέση.

Οι δύο χώρες μπορεί να διατηρούν τις θέσεις του σε πολλά θέματα, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, υπάρχει σαφής διάθεση να συνεργαστούν για τη δημιουργία κλίματος αλληλοκατανόησης και αποφυγής παρεξηγήσεων, να πέσουν οι τόνοι και να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Οι συνομιλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε θέματα σχετικά με την παροχή ρευστότητας.

Προφανώς, κατά τις ίδιες πηγές, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ υπήρξε μακρά συζήτηση για την συνεργασία σε διμερές επίπεδο.

Σχετικά άρθρα