Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι παρέστησαν στο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων

Ποιοι παρέστησαν στο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιώργος Σταθάκης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κρήτη, Σοφοκλής Βενιζέλος, Τέρενς Κουίκ, Χανιά,

Η διαχρονικότητα του έργου και των λόγων του Ελευθερίου Βενιζέλου, το όραμα του για την Ευρώπη και η προσωπικότητα του Εθνάρχη, αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά κατά το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, που τελέστηκε στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης, την Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη, τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ενώ τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων και το σύνολο των τοπικών αρχών και φορέων.

Η τελετή περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Γύρω από τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλων βρισκόταν Κρητικοί και κρητικοπούλες με παραδοσιακές στολές.

Σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε τον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι, «έκανε μεγάλες και βαθιές τομές εκσυγχρονισμού στη χώρα μας».

terens

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και οραματιστή με ευρωπαϊκό όραμα, ενώ συνδέοντας το τότε με το σήμερα είπε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου άλλαξε σελίδα. Βαδίζομε στα βήματα που ο Ελευθέριος Βενιζέλος οραματίστηκε. Σε μια Ευρώπη που πρέπει πράγματι να αλλάξομε. Και αυτή η κυβέρνηση μπαίνει μπροστά σε αυτή την Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη αλλά και να απαρτίζεται από έθνη. Και μείς να τιμούμε την ιστορία μας, τη γλώσσα μας που δώσαμε σε όλο τον κόσμο και τα ιδανικά μας».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και την προσωπικότητα του Εθνάρχη.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας μεγάλος οραματιστής. Αυτά που έλεγε τότε είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθόρισε την πορεία της χώρας μέχρι και σήμερα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ Λαμπρινός.

Σχετικά άρθρα