Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα μεγατόνων Νικολούδη: Θαλασσοδάνεια 4,9 δισ. έδωσε η Αγροτική

Βόμβα μεγατόνων Νικολούδη: Θαλασσοδάνεια 4,9 δισ. έδωσε η Αγροτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγροτική Τράπεζα, Διαφθορά, Παναγιώτης Νικολούδης, Τράπεζες,

Βόμβα στα θεμέλια των «ημετέρων¬ που είχαν μετατρέψει την Αγροτική Τράπεζα σε κουμπαρά επιφυλάσσει ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικουλούδης.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Αυγή, ο κ. Νικολούδης σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί ισχυρά ευρήματα για δάνεια ύψους 4,9 δισ. που είχαν χορηγηθεί από την ΑΤΕ παράνομα, δηλαδή χωρίς οι δανειολήπτες να πληρούν τις προϋποθέσεις να τους δοθούν.

Μάλιστα, οι πληροφορίες δεν αφορούν σε απλές περιπτώσεις επισφαλών δανείων, αλλά σε περιπτώσεις που στοιχειοθετείται απιστία σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας και υποκρύπτουν σκάνδαλα με μίζες πολλών εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η περίπτωση των θαλασσοδανείων της ΑΤΕ ήταν ένας από τους τελευταίους ογκώδεις φακέλους που άνοιξε ο Παναγιώτης Νικολούδης, ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, προτού δεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας κατά της διαφθοράς.

Ο έλεγχος, όπως σημειώνεται, συνεχίζεται υπό την ευθύνη του σημερινού προέδρου της αρχής Παναγιώτη Παντελή και αφορά τη χρονική περίοδο 2001 – 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΕ επιβάρυνε με πολλά δισ. τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς διαχωρίστηκε σε καλή και κακή τράπεζα και τις υποχρεώσεις της κακής ανέλαβε το Δημόσιο (μέσω των χρημάτων που διέθεσε το ΤΧΣ).

Οι υπόλοιπες υποθέσεις θαλασσοδανείων που έχουν διαλευκανθεί ωχριούν μπροστά σε αυτήν της ΑΤΕ. Όλες οι υπόλοιπες αθροιστικά αφορούσαν παράνομα δάνεια που δεν ξεπερνούσαν το 1 δισ., ενώ για την Αγροτική αγγίζουν τα 5 δισ.

Σχετικά άρθρα