Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το διπλό μήνυμα του Τσίπρα προς την Μέρκελ πριν την συνάντηση τους

Το διπλό μήνυμα του Τσίπρα προς την Μέρκελ πριν την συνάντηση τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,

Διπλό μήνυμα προς την καγκελάριο Μέρκελ στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα πριν την συνάντηση τους στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με δήλωση του στην Καθημερινή, τονίζει ότι η κυβέρνηση του διαπραγματεύεται αλλά ταυτόχρονα κυβερνά,

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθαρίζει ότι η συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών, αλλά θα έχει ως στόχο να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου θέματα που ταλανίζουν όλη την Ευρώπη.

Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να ακολουθεί την πολιτική που εξ αρχής έχει σχεδιάσει να εντάξει το ελληνικό πρόβλημα στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να το αναδείξει ως ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Καθημερινή:

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά – σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς, από την κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Μια συνάντηση που δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Σχετικά άρθρα