Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα ληφθούν νέα υφεσιακά μέτρα

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα ληφθούν νέα υφεσιακά μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΣΥΡΙΖΑ,

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αίσθησή του είναι πως “οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία” και σημείωσε πως “η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το «κλειδί» για να βάλουμε ξανά σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους”.

«Επιβεβαιώσαμε κάτι εξαιρετικά κρίσιμο: ότι έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η λεγόμενη 5η αξιολόγηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως δεν θα ληφθούν υφεσιακά μέτρα και ότι αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη της κατάρτισης, της νομοθέτησης, της υλοποίησης

«Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθηνά θα γίνονται αποστολές μόνο για τη συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών. Αυτό που θεωρώ σημαντικό κλείνοντας αυτή τη δύσκολη διαδικασία διαπραγμάτευσης και αυτό το διήμερο, η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν εξαντλείται», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις, έχει αρχίσει να νομοθετεί το πρόγραμμα της.

«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο, κυβερνάμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα