Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Οι τζιχαντιστές αποτελούν σοβαρή απειλή

Αβραμόπουλος: Οι τζιχαντιστές αποτελούν σοβαρή απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

«Η αντιμετώπιση του τζιχαντισμού και η αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις στη Διυπουργική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη.

Θέμα συζήτησης ήταν οι κοινοί τρόποι αντιμετώπισης του τζιχαντισμού. «Συμφωνήσαμε ότι έχει έρθει η ώρα ώστε η κοινή μας βούληση να μετατραπεί σε κοινή δράση», ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος συνέχισε λέγοντας:

«Οι «ξένοι μαχητές» αποτελούν μια σημαντική απειλή για την περιφερειακή και η ευρωπαϊκή ασφάλεια. Κοινό συμφέρον μας, είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εισροής των, γεννημένων στην Ευρώπη, εξτρεμιστών στη Συρία, στο Ιράκ και οπουδήποτε αλλού.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Κοπεγχάγη επιβάλλουν τον χαρακτήρα του επείγοντος για αυτήν την απειλή.

Για τον λόγο αυτό, η Ευρώπη επικεντρώνεται στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, της αντιμετώπισης του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο, την βελτίωση της ασφάλειας των συνόρων και την πάταξη των δικτύων χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι προσπάθειες αυτές μπορεί να επιτευχθούν μόνο με στενή συνεργασία μεταξύ της ΕΕ, των κρατών μελών, καθώς και τρίτων χωρών με πρώτες τις χώρες των Δυτικών Βαλκάνιων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε ακόμη πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την περιφερειακή συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη στενότερη συνεργασία με τους οργανισμούς της ΕΕ.

Η Επιτροπή έχει δεσμευτεί πλήρως να στηρίξει την “Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τρομοκρατίας στα Δυτικά Βαλκάνια”, έχοντας ως στόχο την καλύτερη κατανόηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην αντιμετώπιση της απειλής του τζιχαντισμού και την διερεύνηση ευκαιριών για ενίσχυση της συνεργασία. Επιπλέον, το Δίκτυο Ενημέρωσης για τη Ριζοσπαστικοποίηση έχει προσκαλέσει ειδικούς από τα Δυτικά Βαλκάνια ώστε να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του.

Προσβλέπω στη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτόνων μας στα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση του τζιχαντισμού και της ριζοσπαστικοποίησης. Η καταπολέμηση του προβλήματος απαιτεί χρόνο αλλά μόνο μαζί μπορούμε να το πετύχουμε».

Σχετικά άρθρα