Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Ας εφαρμόσουμε αμέσως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Βαρουφάκης: Ας εφαρμόσουμε αμέσως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Υπέρ της άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

«Η συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Ας την εφαρμόσουμε αμέσως, όπως οι ηγέτες μας ζήτησαν στη χθεσινή άτυπη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο άρθρο, με τίτλο: «Έλληνες και Γερμανοί: Σκεφτόμενοι το κοινό μας μέλλον», ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εργασθούμε για να τελειώσει το τοξικό “παιχνίδι των ευθυνών” και η ηθικοποίηση για το που δείχνει το δάκτυλο, που ωφελεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης».

Σημείωσε, επίσης, ότι «πρέπει να εστιάσουμε στο κοινό μας συμφέρον: Στο πώς θα αναπτύξουμε και θα μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα γρήγορα, ώστε το ελληνικό κράτος να μπορεί να πληρώνει όσο το δυνατόν καλύτερα τα χρέη του, που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει αναλάβει, ενώ θα φροντίζει για τους πολίτες του, όπως πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

«Κοιτάζοντας μπροστά, και πέρα από τις σημερινές εντάσεις, το κοινό μας καθήκον είναι να σχεδιάσουμε ξανά την Ευρώπη, ώστε οι Γερμανοί και οι Έλληνες, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, να μπορούν να φαντασθούν ξανά τη νομισματική μας ένωση ως μία περιοχή κοινής ευημερίας», κατέληξε στο άρθρο του ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα