Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Απέχουν από κομματικά αξιώματα οι αντι-Σαμαρικοί

ΝΔ: Απέχουν από κομματικά αξιώματα οι αντι-Σαμαρικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία,

Την πρόθεση τους να μην διεκδικήσουν κανένα κομματικό αξίωμα έδειξαν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά στην ΝΔ, στέλνοντας έτσι μήνυμα πλήρους αποστασιοποίησης από τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι κατά την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης για την ανάδειξη 4 μελών του άτυπου 15μελούς Πολιτικού Συμβουλίου που είναι αιρετοί, καθώς και για τις 6 θέσεις των συντονιστών, οι υποψηφιότητες είναι μετρημένες και όλες φιλικά προσκείμενες στο πρόσωπο του προέδρου.

Ειδικά για το 15μελες Πολιτικό Συμβούλιο δεν θα στηθούν καν κάλπες καθώς όλοι και όλοι οι υποψήφιοι είναι τέσσερις και θα εκλεγούν «δια βοής».

Οι βουλευτές αυτοί είναι οι Μάκης Βορίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Όλγα Κεφαλογιάννη και Θανάσης Μπούρας οι οποίοι και θα συμπληρώσουν την ex officio 11αδα του Πολιτικού Συμβουλίου που απαρτίζουν ο Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Κώστας Καραγκούνης και ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά πιθανότατα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Χωρίς εκλογική διαδικασία θα αναδειχθούν και οι 6 συντονιστές που έχουν προσυμφωνηθεί και είναι οι Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών), Κώστας Τασούλας (Εξωτερικών και Άμυνας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Εργασίας), Σίμος Κεδίκογλου (Δημόσιας Διοίκησης), Σοφία Βούλτεψη (Μορφωτικών Υποθέσεων) και Σταύρος Καλαφάτης (Παραγωγής και Εμπορίου).

Επίσης, χωρίς ψηφοφορία αναμένεται να αναδειχθεί και η πλειονότητα των τομεαρχών, καθώς έχουν θέσει υποψηφιότητα περιορισμένος αριθμός βουλευτών , όλοι προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά άρθρα