Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση προς Κομισιόν: Θα ψηφιστούν τα ν/σ για την φτώχεια και τις 100 δόσεις

Κυβέρνηση προς Κομισιόν: Θα ψηφιστούν τα ν/σ για την φτώχεια και τις 100 δόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Κρίση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Βούτσης, Ντέκλαν Κοστέλο, Ρύθμιση 100 Δόσεων,

Θα ψηφιστούν κανονικά και δεν θα αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, όπως απαιτεί η Κομισιόν.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται», είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο , ο οποίος με επιστολή του ζητούσε να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις .

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι οι δανειστές «μπλοκάρουν» τα δύο νομοσχέδια η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να υπογραμμίσει: «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και τόνισε:

«Συνεχίζονται μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

«Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων που θα γίνουν σήμερα – αύριο αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού Θεανώς Φωτίου αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Ως μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη των προθέσεων της η κυβέρνηση κατέθεσε και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» και κατατέθηκε ως κατεπείγον προκειμένου, όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, να υπάρξουν άμεσα έσοδα για το δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συζητηθεί την Πέμπτη στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Σχετικά άρθρα