Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Σουλτς: Ως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα

Παρέμβαση Σουλτς: Ως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Europolitics, Αλέξης Τσίπρας, Δημοσιονομικό Κενό, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς,

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα» σημείωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Europolitics και δημοσιεύεται σήμερα.

«Η αίσθησή μου είναι ότι θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, για το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας. Είναι πλέον καιρός, δεν μπορούμε να περιμένουμε για να καταλήξουμε σε συμβιβασμό. Είμαστε στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Χρειαζόμαστε μια λύση πριν από το τέλος του Μαρτίου» σημείωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η ΕΕ θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και συγκεκριμένα για ένα Grexit ο κ. Σουλτς τόνισε κατηγορηματικά «όχι. Εφόσον θέλουμε να παραμείνει στην οικογένεια της Ευρώπης η Ελλάδα, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με σενάρια εξόδου της από τη νομισματική ένωση. Όλοι μας δουλεύουμε σκληρά για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η παραμονή της συμφέρει ολόκληρη την Ευρώπη».

Παράλληλα ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι επιδιώκει να συνδράμει στις ελληνικές προσπάθειες, ασχέτως ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους «καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν τις συνέπειες της ανευθυνότητας που επικράτησε για χρόνια στη χώρα και την έλλειψη αλληλεγγύης των ‘ιδιαιτέρως πλουσίων’, οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό».

«Η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιζήμια. Η γραμμή είναι απλή: Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η πόρτα στην κερδοσκοπία σε βάρος του κοινού νομίσματος κλείνει».

Σχετικά άρθρα