Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ σε Τσίπρα: Έλα στο Βερολίνο να μιλήσουμε

Μέρκελ σε Τσίπρα: Έλα στο Βερολίνο να μιλήσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Γερμανία,

Πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο απηύθυνε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές , η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών είχε διάρκεια 20 λεπτών και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριο επεσήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό την πρόθεση της για φιλικό, ουσιαστικό και σε βάθος διάλογο μεταξύ τους .

Στο πλαίσιο αυτό συναποφασίστηκε ως τόπος συνάντησης το Βερολίνο, και όχι οι Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Στη συνάντηση, θα τεθούν επί τάπητος , όπως συμφωνήθηκε όχι μόνο τα θέματα της κρίσης και της εξόδου της Ελλάδος απ αυτήν, αλλά και οι ελληνογερμανικές σχέσεις, που φαίνεται ότι έχουν διαταραχθεί , λόγω εκατέρωθεν αντεγκλήσεων που υπάρχουν, τόσο για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και του χρέους, όσο και για εκείνο των γερμανικών αποζημιώσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί , πάντως, ότι η επικοινωνία Μέρκελ – Τσίπρα είναι σημαντική, καθώς γίνεται την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης «βλέπουν» απόπειρα ευρωπαϊκών κύκλων να δημιουργήσουν οικονομική ασφυξία στην Αθήνα, με στόχο να ρίξουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το Βερολίνο, πάντως, επιμένει ότι πρωταρχικός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Σχετικά άρθρα