Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαπαβίτσας: Να αποχωρήσουμε από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί

Λαπαβίτσας: Να αποχωρήσουμε από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρώ, Ευρωζώνη, Εφημερίδα Bild, Κώστας Λαπαβίτσας,

Υπέρ της συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάσσεται ανοιχτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Λαπαβίτσας, υποστηρίζει πως ήταν ιστορικό λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και προσθέτει ότι η έξοδος είναι μια λύση μετά από πέντε χρόνια βασανιστηρίων λέγοντας: “Να αποχωρήσουμε ομαλά από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που η γερμανική εφημερίδα τον χαρακτηρίζει “μαρξιστή” αναφέρει ακόμη ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η πολιτική λιτότητας, να υπάρξει κούρεμα και η ΕΚΤ να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία και τις ελληνικές τράπεζες ώστε η έξοδος να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρξει αναταραχή μέχρι η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι ρευστότητα.

Ο Κ. Λαπαβίτσας εξηγεί στην Bild ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για ένα χρονικό διάστημα να διατηρεί και τα δύο νομίσματα, ενώ στη συνέχεια με την καταβολή των φόρων από τους πολίτες στο εθνικό νόμισμα αυτό θα επικρατήσει του ευρώ.

Σχετικά άρθρα