Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Η εσωτερική στάση πληρωμών άρχισε από τους βαμβακοπαραγωγούς

ΝΔ: Η εσωτερική στάση πληρωμών άρχισε από τους βαμβακοπαραγωγούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Βαμβακοπαραγωγοί, Κώστας Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, ΟΠΕΚΕΠΕ,

Για εσωτερική στάση πληρωμών που άρχισε από την μη καταβολή των επιδοτήσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τσιάρας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο βουλευτής Καρδίτσης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την είδηση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Τράπεζα Πειραιώς στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαμε επισημάνει ότι η πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια είναι ενδεικτική του ασφυκτικού προβλήματος ρευστότητας, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Ταυτόχρονα, είχαμε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να διευκρινίσει άμεσα αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σύμφωνη με την αγορά repos με κοινοτικούς πόρους, καθώς αρκετά ταλαιπωρείται η χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια από άστοχες ενέργειες. Και κυρίως να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες.

Οι βαμβακοπαραγωγοί παρά τις διαβεβαιώσεις, του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, κ. Βαγγέλη Αποστόλου για πληρωμή τους την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που αναλογούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση του βάμβακος.

Σήμερα, ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλλογλου στο «protagon.gr» κάνει λόγο για «εσωτερική στάση πληρωμών» και αποκαλύπτει ότι οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα διότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε τη λίστα αλλά… το δημόσιο πήρε από την τράπεζα (Πειραιώς) τα χρήματα (250 εκ. ευρώ) που υπήρχαν, διότι έπρεπε να πληρώσει τη δόση. Και όχι μόνο αυτό. Η τράπεζα έχει δώσει ένα δάνειο 2 δισ. στο δημόσιο έναντι των επιδοτήσεων που καταβάλλονται στην τράπεζα -με δόσεις εντός τριμήνου. Στις 28 Φεβρουαρίου, το δημόσιο έπρεπε να καταβάλει στην τράπεζα 200 εκ. ευρώ, έναντι της δόσης του δανείου. Δεν το έκανε».

Κατόπιν τούτων, καλούμε την κυβέρνηση άμεσα είτε να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει την είδηση για «εσωτερική στάση πληρωμών» που άρχισε με τη μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς. Επιπλέον, να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς θα καταβληθεί η ενίσχυση που δικαιούνται οι παραγωγοί, που εύλογα είναι ανάστατοι μετά την αθέτηση της υπόσχεσης του αρμόδιου υπουργού για το χρόνο καταβολής της, αλλά και τα δημοσιεύματα για “εσωτερική στάση πληρωμών”».

Σχετικά άρθρα