Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κάρολος Παπούλιας, Προεδρικό Μέγαρο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

O Προκόπης Παυλόπουλος είναι και επίσημα από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ορκίστηκε, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Τον νέο Πρόεδρο υποδέχθηκαν στην είσοδο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην Ολομέλεια, όπου ο Πρόεδρος έδωσε τον θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου.

Παρουσία του Μακαριώτατου κ. Ιερωνύμου, του πρωθυπουργού και των βουλευτών όλων των κομμάτων, ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχτηκε το ύπατο πολιτειακό αξίωμα και υποκλίθηκε ενώπιον του σώματος της Βουλής που του φώναξε «άξιος».

Μετά την ορκωμοσία, ο 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (από τη Μεταπολίτευση) κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, εν μέσω βροχής.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα και η ειδική αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε μέσω της οδού Ηρώδου του Αττικού στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και παρέλαβε τα ηνία από τον απερχόμενο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος βούρκωσε κατά τον αποχαιρετιστήριο λόγο του.

Το Σάββατο στις 12:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Μεγάρου τα συγχαρητήρια από την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία.

Σχετικά άρθρα