Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ακατανόητη η κλιμάκωση της κατάστασης από τη Γερμανία

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ακατανόητη η κλιμάκωση της κατάστασης από τη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Αυστρία, Χανς Γέργκ Σέλινγκ,

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας και την ελληνικής κυβέρνησης παίρνει η Αυστρία, με τον υπουργό Οικονομικών της να σημειώνει ότι «είναι ακατανόητη η κλιμάκωση της κατάστασης από τη Γερμανία». Η δήλωση που έγινε από τον Χανς Γερκγ Σέλινγκ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια ενημέρψσης για τις θέσεις και το μεταρρυθμιστικό πακέτο που πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σκληρή ρητορική του γερμανικού «άξονα» κατά της Ελλάδας.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου.

«Η Ελλάδα δεν θέλει καθυστέρηση στην εξόφληση των πιστώσεων, όπως επίσης δεν θέλει μια έξοδό της από την ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Σέλιγνκ, υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει σε «νέες συνομιλίες με την Ελλάδα και σε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας της».

Ωστόσο, ο Σέλινγκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ατυχήματος» λόγω της εν εξελίξει κρίσης εμπιστοσύνης στις ελληνικές πρωτοβουλίες.

«Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό το ατύχημα θα ήταν χειρότερο από όλα όσα μπορούμε να ρυθμίσουμε» και το αν θα υπάρξει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτήν τη στιγμή από τις άλλες χώρες, διότι κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας.

Εξάλλου, στη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της αυστριακής Βουλής, ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι αποσαφήνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από έξω, λόγω πολιτικής απόφασης και δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της χώρας από την ΕΚΤ.

Σχετικά άρθρα