Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι είχαν συνηθίσει να τους λέμε μόνο “ναι”

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι είχαν συνηθίσει να τους λέμε μόνο “ναι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Brussels Group, Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μνημόνιο, Νίκος Ευαγγελάτος, Όλγα Τρέμη, Τρόικα,

Καλεσμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του Mega “Online”, με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε για τις επαφές του στο Παρίσι με τον Μισέλ Σαπέν, αλλά και για την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group.

Όπως είπε, η πρώτη ημέρα των συζητήσεων είχε να κάνει περισσότερο με το να σχεδιαστεί ο τρόπος των διαπραγματεύσεων και εξήγησε τη διαδικασία.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως στην Αθήνα θα έρχονται μόνο τεχνοκράτες των δανειστών και δεν θα έχουν πρόσβαση στα υπουργεία. Θα μένουν σε ξενοδοχεία και εκεί υπάλληλοι της ελληνικής κυβέρνησης θα τους δίνουν τα στοιχεία που θα θέλουν ανά περίπτωση να μελετήσουν, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

“Τέλος οι εισβολές στα υπουργεία”, τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως “η “τρόικα” τελείωσε”.

Για τη συνάντησή του με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν, είπε ότι πρέπει να βγούμε από τη λογική των συγκρούσεων, των μπλοκ του βορρά και του νότου, των δανειζόμενων και των δανειστών.

«Όταν έχει κανείς ιδέες που έχουν δύναμη τις καταθέτει στο δημόσιο διάλογο» συμπλήρωσε.

Επίσης, διέψευσε πως είχε επαφές με εκπροσώπους του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε και για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον του, τονίζοντας πως δεν θέλει να σχολιάσει προσωπικά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Σχολίασε, ωστόσο, πως “προφανώς ορισμένοι εταίροι μας έχουν κακομάθει από τους προηγούμενους Έλληνες υπουργούς, που έλεγαν σε όλα ναι”.

Σχετικά άρθρα