Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Ράικου – Καμμένου για εξοπλιστικά: Ποιούς υπουργούς παίρνει η μπάλα

Βόμβα Ράικου – Καμμένου για εξοπλιστικά: Ποιούς υπουργούς παίρνει η μπάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, Εξεταστική Επιτροπή, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πάνος Καμμένος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Η είδηση για τα εξοπλιστικά πέρασε στα ψιλά, ωστόσο τα τηλέφωνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς και το περιβάλλον του Πάνου Καμμένου έχουν πάρει φωτιά. Η Ελένη Ράικου, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, ζητώντας να γίνει έρευνα για τη συμμετοχή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία του tribune.gr τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς αφορούν τα πεπραγμένα σχεδόν όλων των διατελεσάντων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την εποχή Τσοχατζόπουλου πλην ελαχίστων, πιθανότατα… μόλις ενός.

Η είδηση εφόσον επιβεβαιωθεί αναμένεται να προκαλέσει τεκτονικές αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό, δεδομένων του ειδικού βάρους των ονομάτων που έχουν παρελάσει από τον υπουργικό θώκο της λεωφόρου Μεσογείων. Σημειώνεται βέβαια, ότι αυτό που σίγουρα υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μία εισαγγελική παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση, που δεν συνεπάγεται ότι σίγουρα υφίσταται κάτι ποινικά κολάσιμο, παρά μόνο ίσως ενδείξεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ήδη ο Πάνος Καμμένος πάντως είχε προαναγγείλει σε συνεντεύξεις του νέα ευρήματα κατά την ενδελεχή μελέτη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν από την περίοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου μέχρι και σήμερα.

Η είδηση πάντως μόνο άσχετη δεν είναι με τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τις δύο πλευρές να «εγκαινιάζουν» και επίσημα τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υπό συγκρότηση επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων με στόχο τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.

Κατά τη συνάντηση η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε απολύτως χρήσιμη τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη νεοσυσταθείσα επιτροπή της Βουλής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, προκειμένου να ελεγχθούν και να αντιπαραβληθούν υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που κατά τρόπο αλόγιστο και παράλογα οδήγησαν σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Η ουσία ωστόσο της συνάντησης ήταν μετά τα εθιμοτυπικά, καθώς ακολούθησε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες του tribune.gr η Πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έθεσαν επί τάπητος τα «ύποπτα» σημεία, τα οποία έχουν εντοπιστεί σε νέες συμβάσεις εξοπλιστικών, με την κα. Κωνσταντοπούλου να είναι αυτή που θα κληθεί να διαχειριστεί τα θέματα σε επίπεδο κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών.

Σχετικά άρθρα