Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μυστικό δείπνο που ο Παπαδήμος «έχρισε» τη Ντόρα νέα πρόεδρο της ΝΔ

Το μυστικό δείπνο που ο Παπαδήμος «έχρισε» τη Ντόρα νέα πρόεδρο της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λουκάς Παπαδήμος, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Πέτρος Δούκας,

Το ένα μετά το άλλο κατέφθαναν το βράδυ της Τρίτης τα αυτοκίνητα στην κατοικία του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Δούκα, στη Γλυφάδα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Το κάλεσμα αφορούσε σε κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ομοτράπεζοί τους θα ήταν και πρώην πρωθυπουργοί, αλλά και επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ο κ. Δούκας ως σύμβουλος επιχειρήσεων, και όχι μόνο.

Λίγο πριν από τις 9, η οδός Ζαμάνου, όπου βρίσκεται το σπίτι του κ. Δούκα, άρχισε να γεμίζει, καθώς κατέφθαναν οι υψηλοί καλεσμένοι του Πέτρου Δούκα και της Ιλεάνας Εβερτ, κόρης του αείμνηστου Μιλτιάδη Εβερτ.

Στόχος της συνάντησης ήταν όχι μόνο τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, για τα οποία πάντα ενδιαφέρεται ο κ. Δούκας, αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις στη χώρα, κυρίως φυσικά στην οικονομία. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», στο δείπνο ανταποκρίθηκαν κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, παρευρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ σε ένα από τα τραπέζια ήταν ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, καθώς και επιχειρηματίες και επενδυτές από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικοδεσπότες είχαν επιλέξει να βάλουν σε ξεχωριστά τραπέζια την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πολιτικές σχέσεις των οποίων το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε κρίση.

Η πρώην υπουργός καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Δένδια και οι δύο συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει αρχηγό το συντομότερο δυνατόν, καθώς, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να «σαπίσει». Αντίστοιχα στο τραπέζι του κ. Μητσοτάκη ήταν ο κ. Παπαδήμος, οπότε το βασικότερο κομμάτι της συζήτησης επικεντρώθηκε στα της οικονομίας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και η συζήτηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την κουβέντα άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος ρώτησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. «αν θα παραμείνει στην ηγεσία ο Σαμαράς». Ο κ. Μητσοτάκης, αφού χαμογέλασε με νόημα, απάντησε πολύ καθαρά:

«Το ερώτημα δεν είναι με ποιον αρχηγό θα πάμε στις επόμενες εκλογές, αλλά με ποια ιδεολογική φυσιογνωμία, με ποια οργανωτική υποδομή και με ποιο πολιτικό προσωπικό. Η Ν.Δ. σήμερα είναι ένα κόμμα που δεν ακούγεται. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο για να μεταρρυθμίσουμε το σπίτι μας».

Και κάπου εκεί έκλεισε τη συζήτηση. Κάποια στιγμή μετακινήθηκε στο τραπέζι του κ. Μητσοτάκη ο κ. Δένδιας και οι δύο άντρες είχαν μια σύντομη -πλην ψυχρή- συνομιλία, καθώς ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας χρεώνει στον κ. Μητσοτάκη το γεγονός ότι αποδέχτηκε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στο τέλος της συνομιλίας οι δύο «γαλάζιοι» πρώην υπουργοί συμφώνησαν ότι… διαφωνούν!

Σχετικά άρθρα