Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς συγχαίρει τους Έλληνες της Αυστραλίας που “μιλάνε ελληνικά”

Ο Νίκος Κοτζιάς συγχαίρει τους Έλληνες της Αυστραλίας που “μιλάνε ελληνικά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Για την πρωτοβουλία τους «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο» συγχαίρει τους Έλληνες της Αυστραλίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η εκστρατεία αυτή θα αγκαλιαστεί και από τους ομογενείς, όπου γης.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την συλλογική, πολύπλευρη δραστηριοποίησή σας για την περαιτέρω ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία, και μάλιστα στο πλαίσιο των ευρύτερων εθνικών εορταστικών εκδηλώσεων του Μαρτίου, μήνα της επετείου της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία «Μιλάτε ελληνικά τον Μάρτιο» που ξεκίνησε από σας, που εκπροσωπείτε ενεργητικά και δυναμικά τον ελληνισμό στην πολυπολιτισμική Αυστραλία, θα έχει ιδιαίτερη επιτυχία, τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Κοτζιάς.

Και προσθέτει:

«Θα αποτελέσει παράλληλα παράδειγμα αναφοράς και σε άλλες Ηπείρους, όπου το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί, με κύριο στόχο την ανάσχεση του φαινομένου της πιο περιορισμένης χρήσης της ελληνικής γλώσσας από τις νεότερες γενιές των ομογενών μας, την διάδοσή της ευρύτερα στις τοπικές κοινωνίες και την ανάδειξη της σημαντικότητας της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά. Με την πρωτοβουλία σας αυτή μας κάνετε ιδιαίτερα υπερήφανους. Εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στο εγχείρημά σας, στο οποίο θα μας βρείτε αρωγούς και συμπαραστάτες».

Σχετικά άρθρα