Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κι όμως! Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κινδυνεύει να μείνει άνεργος

Κι όμως! Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κινδυνεύει να μείνει άνεργος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ανεργία, Γερμανία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ισπανία, Λουίς Ντε Γκίντος, Ολλανδία,

Θέση στην ουρά για το… ταμείο ανεργίας ετοιμάζεται να πιάσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς δουλειά, αφού τόσο η θέση του ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας όσο και ως επικεφαλής του Eurogroup τελούν πλέον εν αμφιβόλω.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμβ από τη μία βλέπει τη θέση του στο ολλανδικό κοινοβούλιο να τρίζει, καθώς στις 18 Μαρτίου οι εκλογές θα αναδείξουν τα περιφερειακά συμβούλια στη χώρα της τουλίπας. Τα 566 μέλη των περιφερειακών συμβουλίων δύο μήνες αργότερα, στις 26 Μαΐου θα ορίσουν τα 75 μέλη της Γερουσίας της Ολλανδίας.

Ωστόσο η εκρηκτική άνοδος του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας του νεοφασίστα Γκέερτ Βίλντερς απειλεί να αφήσει την κυβέρνηση συνασπισμού του Πρωθυπουργού Μαρκ Ρουτ, με μια μικρή μειοψηφία στη Γερουσία. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο οι υπουργικοί θώκοι μάλλον απομακρύνονται από τους νυν κατόχους τους.

Από την άλλη πλευρά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βλέπει τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών να ερίζει με αξιώσεις για το πόστο του επικεφαλής του Eurogroup, καθώς τον Ιούνιο αναμένεται να λήξει η θητεία του Ολλανδού.

Δεδεμένου ότι το Βερολίνο είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Λουίς Ντε Γκίντος και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει ουκ ολίγες φορές εξοργίσει τις Βρυξέλλες με τη στάση, τις πρωτοβουλίες του αλλά και τις επικές ατάκες του, είναι πολύ πιθανό στις αρχές του καλοκαιριού να χαιρετήσει το πόστο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάισελμπλουμ εξαιτίας μίας γκάφας του είχε αναγκάσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δηλώσει ανοιχτά ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού, ενώ μένεα έπνεαν κατά του Ολλανδού και μετά το επεισόδιο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη κατά την πρώτη επεισοδιακή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ επιβεβαίωσε πάντως ότι επιθυμεί μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του Eurogroup.

«Θέλω να συνεχίσω. Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πρόκειται να είμαι υποψήφιος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο, θεωρείται πιθανότερο έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί να επιστρέψει στις… γαλακτοκομικές μελέτες

Σχετικά άρθρα